Salată de pui cu porumb

1. Se curăţă, se spală şi se pune la fiert pieptul de pui într-o oală cu apă şi puţină sare. Când a început să fiarbă, se ia spuma şi se mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Se scoate puiul din apă şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a răcit carnea de pui, se taie fâşii potrivite şi se trece la pasul următor.

2. Separat, în 4 boluri mici se pun următoarele ingrediente: un rând de salată verde tăiată fâşii mari sau ruptă ca să nu-şi piardă vitaminele, o parte din alunele pisate, un rând de castraveţi tăiaţi felii, caşcavalul tăiat cubuleţe sau dat prin răzătoare, un rând de fâşii de pui fiert. După preferinţe se poate pune un strat de porumb şi să se presare alunele rămase.

3. Peste salată se pune un sos preparat din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul şi puţin zahăr. Salata se serveşte ca aperitiv cu pâine neagră cu seminţe.