1. Se curăţă pieptul de pui şi se pune la fiert în apă cu sare.

2. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se pun într-un bol de sticlă, se stropesc cu puţină zeamă de lămâie şi se acoperă cu o folie de aluminiu. După aceea se dă şi mărul pe răzătoare, se stoarce bine zeama şi se pune deasupra.

3. Separat, se pun două ouă la fiert. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă, albuşul se taie şi se pune peste celelalte ingrediente, iar gălbenuşurile fierte cu cele nefierte se amestecă cu sare şi piper şi se mixează cu ulei, formându-se maioneza.

4. După ce s-a răcit carnea de pui, se taie cubuleţe şi se amestecă cu maioneza, migdalele măcinate, legumele şi mărul, potrivindu-se după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie.