Salată de şuncă

Dacă nu se mai găsesc legume proaspete la piaţă, nu înseamnă că trebuie să renunţi cu totul la salate. Iată una cu şuncă ce poate fi preparată şi în sezonul rece!

1. Gogosarii si castraveţii se taie marunt si se pun într-o strecuratoare la scurs.

2. Cartofii se spala bine si se pun la fiert în coaja. Se pune, de asemenea la fiert, un ou pentru maioneza. Mazarea se scurge de apa în care a stat conservata, se trece sub un jet de apa rece si se gusta. Daca trebuie, se pune la fiert. Sunca se taie cuburi mici.

3. Muraturile scurse se taie cubuleţe, cartofii fierţi si curaţaţi se taie rondele si se amesteca cu restul legumelor şi maioneza făcută dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, ulei şi muştar.

4. Se aşază salata în mijlocul unui vas transparent şi se pregăteşte gărduleţul de cozi de ceapă verde sau ceapa ciorii. Apoi, uşor, salata se împinge către pereţii vasului şi se dă la frigider pentru cel puţin 45 de minute.