Salată de varză şi roşii

1. Se curăţă şi se spală varza. Se taie în patru şi se îndepărtează cotorul. Se toacă şi apoi se pune într-un lighenaş. Se freacă cu o linguriţă de sare, până când se înmoaie.

2. Se spală şi se curăţă ardeii, roşiile şi ceapa. Ardeii se taie fâşii, roşiile se taie feliuţe, iar ceapa se taie sub formă de peştişori. Pe măsură ce sunt tăiate, legumele se pun în lighenaşul în care a fost pusă varza. La final, se amestecă bine cu o lingură.

3. Într-o oală de 3 litri, se pun oţetul şi apa. Se adaugă zahărul, piperul şi sarea şi se pune oala pe foc. Se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se lasă la răcit.

4. Se pregătesc borcanele şi se pune amestecul de legume obţinut, îndesându-se cu lingura. Se toarnă baiţul răcit deasupra.

5. Borcanele închise etanş cu capace se pun la sterilizat pe bain-marie, timp de 20 de minute.