Salată grecească
1. Se spală pieptul de pui şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se acoperă cu un capac.
2. Se verifică cu o furculiţă dacă a fiert şi se scoate din apă să se răcească. Se unge cu puţină grăsime, unt topit de preferinţă, să nu se usuce, şi se acoperă cu o folie de plastic.
3. Ştevia se curăţă de codiţe, se spală în câteva ape şi se opăreşte 10-15 minute, apoi se scoate să se scurgă în sită.
4. Se taie pieptul fâşii foarte subţiri, se pun într-un bol şi se amestecă cu iaurtul, frunzele de ştevie tăiate, caşcavalul, sarea, piperul, nucşoara şi roşioarele tăiate jumătăţi sau întregi. Salata se serveşte la aperitiv. Se ornează cu frunze proaspete de cimbrişor.