Salata nicoise
1. Se alege fasolea, se rupe la capete şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se scurge în sită. Se acoperă cu o folie şi se lasă să se răcească la tempratura camerei.
2. În acest timp, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie bucăţi potrivite.
3. Ouăle se pun să fiarbă 5 minute, apoi se lasă în apă rece şi se curăţă de coajă. Se taie sferturi şi se pun într-un bol împreună cu fasolea fiartă şi cartofii fierţi.
4. Se spală ceapa şi roşiille, se taie rondele, spanacul se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se adaugă în bolul cu celelalte ingrediente şi se condimentează cu sare, piper, oţet aromatic şi ulei de măsline. Pentru un gust picant, se pune mai mult piper. Se serveşte ornată cu parmezan sau cu crutoane aromate.
Foto: thinkstock.com