Salată orientală
1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert cu sare şi cu coajă într-o oală cu apă timp de aproape 40 de minute.
2. Separat, se pregătesc ouăle pentru maioneză, după reţeta tradiţională: unul se fierbe şi două rămân crude. După ce s-au fiert, se curăţă, se separă şi se mixează cu sare, piper, puţin muştar de Dijon şi uleiul adăugat puţin câte puţin ca să nu se taie. După ce a căpătat consistenţa unei creme fine, se pune la frigider până se prepară şi restul ingredientelor.
3. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe de mărime mijlocie şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu maioneza, ceapa tocată fâşii subţiri, măslinele cu sâmburi sau fără, porumbul din conservă stors de zeamă şi la sfârşit se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi se amestecă până se leagă. Salata are rol de garnitură pe lângă orice tip de friptură şi se ornează cu salată verde, după preferinţe.