1. Se pune pieptul de pui să fiarbă într-o oală cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma atunci când începe să fiarbă şi apoi se acoperă cu un capac şi se mai lasă să clocotească 20-30 minute.
2. Cât timp fierbe pieptul de pui, se rade ţelina pe răzătoarea mică şi se stropeşte cu câteva picături de lămâie să nu-şi schimbe culoarea. Se macină alunele de pădure şi se curăţă portocala de pieliţe.
3. După ce a fiert puiul, se scoate din apă, se lasă să se răcească, apoi se taie mărunt sau se zdrobeşte cu blenderul.
4. Puiul tocat se pune într-un bol şi se amestecă cu maioneza, iaurtul, pesmetul, ţelina rasă, alunele măcinate şi se condimentează după gust cu sare, piper şi, dacă mai este nevoie, se acreşte cu lămâie. Se aşază în boluri şi se ornează cu felii de portocală şi frunze de pătrunjel.