Salată verde cu sos şi ouă

1. Într-un ibric se pun ouăle să fiarbă aproximativ 5 minute, să fie tari. După ce s-au fiert, se pun imediat în apă rece câteva minute ca să se poată curăţa uşor.

2. Se curăţă şi se spală frunzele de salată în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

3. Într-un bol se pune iaurtul şi usturoiul zdrobit. Se rade gulia, se scurge de zeamă, se condimentează cu sare şi piper şi se prepară sosul. Se lasă câteva minute la rece.

4. Între timp, se dă drumul la cuptor, se unge lipia cu unt pe toată suprafaţa, se presară susanul, se împachetează într-o folie şi se bagă în cuptor. Pe un platou se pune salata verde, tăiată fâşii mai mari, ouăle tăiate sferturi şi sosul. Salata se serveşte cu lipia coaptă.