1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi apa până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15 minute. După ce se răceşte puţin, se răstoarnă, se scoate hârtia de copt şi se lasă să se răcească.

2. Între timp se prepară crema. Gelatina de lasă la înmuiat în apă rece. Gălbenuşurile se bat la bainmarie cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă cacaua şi nesul dizolvate în 4 linguri de apă şi gelatina. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă deoparte să se răcească. Se înglobează apoi albuşurile şi frişca bătute spumă.

3. Blatul copt şi răcit se aşază pe un platou. Jumătate din cremă se toarnă pe blat, iar restul se pune pe lateral în strat uniform. Se ornează cu frişcă, ciocolată rasă şi cacao cernută. Se lasă la frigider minimum două ore şi apoi se poate servi.