Şarlotă de ciocolată

Pe tot timpul anului există ocazii speciale în care poţi pregăti torturi delicioase pentru cei dragi. Dacă vrei să încerci ceva nou, încearcă şarlota de ciocolată:

1. Se rupe ciocolata în bucaţi care se pun la bain-marie. Se adauga laptele si se lasa sa se topeasca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se adauga untul, puţin câte puţin. Se amesteca cu delicateţe si apoi se lasa într-un loc racoros.

2. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, iar frisca se bate cu restul zaharului. Apoi, spuma de albus se amesteca cu frisca.

3. Se amesteca sosul de ciocolata, se pune crema de frisca si albus si se încorporeaza.

4. Piscoturile se înmoaie rapid în rom si apa si se asaza în picioare într-o forma cu pereţi drepţi. Se toarna amestecul final de la punctul 3 si se da la frigider pentru 24 de ore. Se orneaza cu decoraţiuni din zahar, dupa gust.