1. Se bat gălbenuşurile la bain-marie cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se lasă să se răcească şi se adaugă brânza mascarpone, restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor, până devine o compoziţie cremoasă. Se prepară frişca după instrucţiunile de pe pachet şi se încorporează uşor în crema de mascarpone.
2. Se face un sirop cu 50 ml apă şi 50 g de zahăr şi se lasă la fiert 5 minute la foc mic. După ce s-a răcit, se adaugă lichiorul de fructe. Se unge o tavă de chec cu ulei şi se presară cu zahăr pudră. Se pune un strat de cremă, se presară boabe de zmeură şi apoi un strat de pişcoturi însiropate cu siropul din lichior şi zahăr. Se pune un alt strat de cremă deasupra, zmeură şi un nou strat de pişcoturi până la terminarea ingredientelor.
3. Prăjitura se lasă să se răcească la frigider cel puţin o oră. Înainte de a fi servită, se decorează cu frişcă şi boabe de zmeură.
1 mai 2011