1. Pentru piure se curăţă zmeura, se spală în câteva jeturi de apă şi se pune la fiert cu apa şi zahărul. Se lasă să fiarbă la foc mic până dă în 2-3 clocote. După ce a fiert, se separă fructele de zeamă şi se dau la rece.

2. Separat se prepară com­poziţia pentru spuma de griş. Se pune laptele la fiert şi după ce a fiert se bagă bato­nul de vanilie ca să îşi lase aroma, până se pregăteşte restul de cremă. Într-un bol se pun gălbenuşurile, zahărul şi puţină sare şi se mixează până nu se mai simt cristalele de zahăr; după aceea, se pune grişul şi laptele amestecându-se înconti­nuu ca să nu se formeze cocoloaşe şi se pun la fiert. Semnul că a fiert, îl vedem după ce a dat în 2-3 clocote, amestecul având un luciu deosebit. După ce l-aţi luat de pe foc, puneţi untul, îl încorporaţi în crema de griş şi o daţi la rece.

3. Zmeura din compot o zdrobiţi şi începeţi să o asezonaţi în felul următor. Pregătiţi 4 cupe de sticlă şi puneţi un rând de pastă de zmeură, un rând de cremă de griş şi tot aşa, până arată ca în poză.

4. Pentru a fi şi mai gustoasă şi răcoritoare, se lasă la frigider aproximativ 1 oră.