Savoare la cupă

1. Se omogenizează 6 gălbenuşuri cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă esenţa de vanilie şi de portocale, făina în ploaie şi o lingură de cacao. Se bat cele 6 albuşuri rămase spumă şi se încorporează treptat în aluatul moale. Se pune hârtie de copt într-o tavă, se unge cu unt şi se tapetează cu făină şi zahăr. Se întinde aluatul în tavă şi se coace la foc mic, aproape 40 de minute.
2. Se rade ciocolata foarte fin. Se amestecă bine 3 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr şi se adaugă ciocolata, apoi crema mascarpone. Se omogenizează întreaga compoziţie şi se lasă la frigider o jumătate de oră.
3. Se taie blatul rece după forma paharelor în care se prepară prăjitura. Se pune în fiecare pahar câte o bucată rotundă de blat şi se însiropează cu un sirop făcut din cafea solubilă, apă minerală, zahăr şi esenţă de vanilie. Se acoperă apoi cu crema de ciocolată şi se pune iar un strat de blat însiropat şi cremă până se umple fiecare pahar. Se serveşte rece, presărat cu fulgi de ciocolată.