1. Se pune zmeura într-o strecurătoare şi se spală bine cu apă rece. După ce a fost lăsată să se scurgă câteva minute, se pune într-un borcan şi se zdrobeşte cu mâna. Borcanul se acoperă cu un tifon şi se pune la loc rece, pentru a lăsa sucul să fermenteze circa 48 de ore. După acest interval, fructele se storc printr-un tifon umed sau printr-o maşină de stors fructe.

2. Peste sucul obţinut, se adaugă zahărul şi zeama de la 2-3 lămâi, care va înlesni dizolvarea zahărului şi va acidula siropul. Se amestecă siropul până ce zahărul s-a dizolvat complet, apoi se toarnă într-o sticlă. Se acoperă sticla şi se pune într-un loc răcoros.

3. Când se va consuma, se va îndepărta mai întâi de la suprafaţă dopul format în urma fermentaţiei. Se poate bea cu apă plată sau minerală.