1. Se pun într-un bol ouăle şi se bat bine, se adaugă 2 linguri de ulei, laptele şi făina cernută şi se amestecă continuu să nu se formeze cocoloaşe. Se obţine un aluat de consistenţa smântânii, iar dacă este prea gros se subţiază cu apă minerală.

2. În aluatul de clătite, se pune brânza rasă şi mărarul. Se adaugă o picătură de ulei în tigaia încinsă şi se dau la prăjt. Clătitele se fac mai groase de data aceasta să nu se destrame.

3. Se spală salata şi roşiile şi se taie brânza mozzarella în felii mai grosuţe. După ce s-au făcut clătitele, se taie cu o formă specială, rotundă.

4. Separat, se înfig pe beţişoare roşiile, brânza şi bănuţii din clătite şi se aşază pe un platou ornat cu salată verde. Se servesc cu pâine proaspătă şi un pahar de vin demidulce.