Spaghete bologneze

1. Pentru început, se pun 2 litri de apă într-o oală, cu sare şi ulei de măsline, se lasă să clocotească 3-4 minute şi se adaugă spaghetele. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ele şi se lasă să fiarbă la foc mic, conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. După ce au fiert, se pun în apă rece, unde se lasă 10 minute, apoi se scot în sită şi se lasă să se scurgă.
3. Separat, carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, se adaugă vinul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
4. În acest timp, se opăresc roşiile, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se adaugă peste carnea călită. Se pun şi ierburile aromatice, după preferinţă, şi se lasă să scadă la cuptor. În acest timp, spaghetele se călesc în untul topit şi se servesc cu sosul de carne. Se ornează cu pătrunjel.