1. Zarzavatul de supă (ceapa, morcovii şi păstârnacul) se fierbe în 1 l de apă. Se condimentează cu sare, apoi se pun bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă la foc potrivit câteva minute. Peştele se scoate şi se pune într-un vas acoperit, iar supa se păstrează.

2. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală, se fierb în apă cu sare 10 minute şi se lasă la scurs. Se călesc în ulei încins şi se condimentează cu sare şi piper. Se sting cu puţină apă, se fierb înăbuşit 10 – 15 minute, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat felii şi se mai ţin pe foc 5 minute.

3. Se amestecă 6 linguri de supă, cu zeama de lămâie, o lingură de ulei, sare şi piper. Spaghetele se amestecă cu peştele şi ciupercile. Se presară verdeaţă, se stropeşte cu sos şi se pot servi.