1. Se pun spaghetele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. Ca să nu se lipească între ele, în apa în care vor fierbe se adaugă un praf de sare şi 2-3 picături de ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec printr-un jet de apă rece.

2. Între timp, se spală roşiile, gogoşarii, usturoiul, şi se taie bucăţele. Se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul. Pasta obţinută se pune la fiert cu puţin ulei şi, după ce a scăzut, se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

3. În sos, se adaugă cimbru şi busuioc uscat apoi se acoperă cu un capac. Ceapa se curăţă, se taie şi se căleşte în unt, doar cât să-şi lase aroma.

4. În sosul de ceapă, se pun spaghetele, apoi se toarnă sosul aromat. Se aşază pe un platou şi se servesc ornate cu smântână şi busuioc verde.