Spaghete cu sos de roşii

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe, ciupercile se taie felii, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Totul se pune într-o tigaie încinsă cu ulei, se amestecă şi se lasă să se călească uşor. Se condimentează, se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se înmoaie carnea, 40-50 minute.

2. Între timp, spaghetele se fierb în apă cu un praf de sare, atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

3. Pasta de roşii şi roşiile curăţate de coajă, tăiate cubuleţe, se adaugă la carnea înăbuşită. Se lasă în continuare la foc mic, până ce sosul scade şi se îngroaşă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, apoi se adaugă spaghetele fierte şi măslinele. Se amestecă uşor şi se aromează cu oregano şi pătrunjel verde.