Spaghete cu şuncă şi sos de brânză
1. Spaghetele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Pentru sos, se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în ulei. Se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 8-10 minute. Se adaugă smântâna şi brânza topită şi se amestecă până se obţine un sos omogen. Se condimentează după gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt şi se mai lasă pe foc câteva clocote. Sosul trebuie să fie puţin legat.
3. Se pun spaghetele în sos şi se amestecă uşor. Se adaugă şunca tăiată cubuleţe, ardeiul gras şi gogoşarul tăiate felii. Se servesc imediat şi se condimentează dacă mai este necesar.