Spanac cu brânză
Spanacul se pregăteşte în felul următor: se pune la fiert apă cu sare, iar când dă în clocot se pune spanacul si se lasă la fiert timp de trei minute, apoi se pune cateva minute in apă rece. Se scurge spanacul de apă, apoi se pasează împreună cu ardeiul iute până când se obţine o pastă.
Cubuleţele de brânză se călesc în ulei până capătă o culoare aurie. Se scot din tigaie şi se pun la scurs pe un serveţel.
Untul se încălzeşte în tigaie, se adaugă seminţele de chimen, apoi usturoiul şi ghimbirul. Când acestea s-au călit se adaugă paste de spanac, sarea şi se amestecă bine. Dacă este nevoie se mai pune şi apă până când se obţine consistenţa unui sos si se dă în fiert.
Se adaugă cubuleţele de brânză şi se amestecă uşor. Se pune sucul de lamâie şi se lasă la foc mic 5 minute după care se ia de pe foc.
Se ornează cu coriandru.