1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte foarte puţin în unt, apoi se adaugă spanacul opărit tocat mărunt şi se amestecă uşor. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 15-20 minute. Se potriveşte la gust cu sare şi piper.

3. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii şi se mai fierbe 10 minute. Se răstoarnă în vase termorezistente unse cu unt şi se formează cu lingura mici adâncituri în care se pun ouăle, ca pentru ochiuri. Se presară caşcaval ras şi se pun vasele în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. Se ornează cu felii de roşie şi se serveşte imediat cu puţin piper.