Specialitate bicoloră
1. Conopida se spală cu apă rece, apoi se înlătură partea verde. Se desface în bucheţele şi se lasă circa 15 minute în apă cu sare. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Între timp, se tapetează cu unt şi pesmet o formă termorezistentă.
2. Într-un vas se bat ouăle cu smântână, pesmet, sare, piper şi 2/3 din caşcavalul ras. Șunca se taie fâşii.
3. Conopida se scurge bine şi se aşează jumătate din cantitate în vas. Se pune peste ea jumătate din compoziţie şi 2/3 din cantitatea de şuncă, apoi restul de conopidă. Deasupra se toarnă restul compoziţiei şi se aşază în romburi fâşiile de şuncă rămase.
4. La sfârşit se pune caşcavalul şi se dă la cuptor 20-25 minute. Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt.