- Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele.
- Ciupercile se curăţă de coajă, se spală în câteva jeturi de apă, se taie felii şi se călesc în jumătate din cantitatea de unt. Se condimentează cu sare şi piper alb după gust.
- Se tapetează tava de teflon sau de jena cu restul de unt şi cu pesmet şi se pune un rând de cartofi, unul de caşcaval ras, unul de ciuperci şi tot aşa.
- După ce s-au aranjat toate ingredientele, se acoperă cu ultimul strat de caşcaval şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu frunzuliţe de creson proaspăt.
Specialitate cu ciuperci şi cartofi
120 minute
Usor