Specialitate cu pasăre şi varză roşie
1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun într-o tavă şi se adaugă salvia tocată şi condimente după gust. Se toarnă deasupra vinul şi se lasă la cuptor, la foc mic, cam o oră.
2. Varza roşie se spală şi se taie fideluţă. Două cepe se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu oţetul diluat cu apă, se adaugă varza şi o lingură de zahăr. Se lasă să fiarbă înăbuşit aproape două ore şi se presară foi de dafin şi sare după gust.
3. Pulpele rumenite şi varza călită se servesc fierbinţi cu un decor festiv din steluţe de morcov fierte şi crochete prăjite din cartofi.