Specialitate din muşchi de vită
1. Se ia muşchiul de vită, se trece printr-un jet de apă rece, apoi se şterge. Se taie în aşa fel încât să se poată umple, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi se unge cu unt şi cu muştar.
2. Castraveţii se scot din saramură, se spală, se feliază şi se aranjează pe bucata de carne. Se rulează, se prinde la capete dacă este nevoie cu scobitori şi se stropeşte cu puţin vin.
3. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. Se topeşte untul, se adaugă uleiul şi ceapa roşie tăiată solzişori. Se lasă să se înăbuşe la foc potrivit. Se curăţă morcovii şi se taie feliuţe. Se adaugă peste ceapă şi se fierb în continuare. Se adaugă vinul şi se condimentează cu sare şi piper.
4. Se scoate muşchiul de la rece, se aranjează în tavă şi se acoperă cu sosul preparat anterior. Se presară tarhon şi cimbru şi se bagă în cuptor. După ce s-a rumenit, se scoate.