Specialitate grecească
1. Se taie fleica de berbecuţ bucăţi potrivite, pieptul de porc afumat la fel, se condimentează cu sare şi piper roşu şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă 10 minute la rece.
2. Se curăţă ceapa roşie, se taie rondele subţiri şi se freacă cu sare şi puţin ulei de măsline. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă câteva minute să se macereze.
3. Separat, se încinge grătarul, se unge cu o bucată de slănină sau cu o ceapă albă și se înfig bucăţile de carne pe beţe. Se pune un rând de ceapă pe grătar, apoi frigăruile. Pe deasupra frigăruilor, se adaugă un alt rând de ceapă.
4. Frigăruile se lasă să se rumenească la foc mediu şi, după ce s-au făcut, se servesc cu salată verde cu roşii. Sunt delicioase dacă sunt stropite cu zeamă de lămâie.