Specialitate “latino”
1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii mai groase. Într-un bol, se amestecă 2 linguri de muştar cu sare, piper şi miere, până se omogenizează. Se ung bine bucăţile de carne cu sosul de muştar, se pune totul într-o pungă şi se dă la rece pentru o oră.
2. Între timp, se aprinde flacăra în cuptor, pentru a se încinge.
3. Se scoate carnea din frigider şi se pune la călit, în ulei încins, timp de 5 minute, la foc potrivit. Apoi, se transferă într-o tavă pentru fripturi, se stropeşte cu oţet de mere cu miere, amestecat cu restul de muştar şi se introduce în cuptor, pentru un sfert de oră.
4. Între timp, se curăţă şi se spală dovleceii, apoi se taie rondele dacă sunt mari sau pe lung, dacă sunt mici. Se sărează şi se dau cu piper, apoi se pun pe grătarul încins, câte 2 minute pe fiecare parte.
5. Pentru servire, se aşterne pe farfurie un pat de dovlecei la grătar, iar deasupra se pune carne cu sos. Se decorează cu salvie proaspătă tocată fin.