1. Varza se toacă fin. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii foarte subţiri.
2. Într-un vas termorezistent sau într-o tavă pentru friptură, unsă în prealabil cu margarină, se întinde un strat de varză tocată, un strat de felii de cartofi, un strat de verdeaţă, un praf de piper, chimen, sare dacă mai e cazul, caşcaval ras, din nou varză, cartofi, condimente. Ultimul strat trebuie să fie din varză.
3. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu laptele, cu un praf de sare şi puţin piper, apoi se toarnă uniform deasupra verzei.
4. În cuptorul preîncălzit, se introduce tava, la foc potrivit, cam 30 de minute.
5. Între timp, se spală roşiile şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu caşcavalul ras şi se pun peste compoziţia din tavă. Se mai lasă cam 15 minute. Se serveşte caldă, cu verdeaţă proaspătă deasupra.
2 ianuarie 2011