1. Ceafa de porc se spală şi se taie în felii groase de două degete. Feliile de ceafă se presară cu sare şi piper, se călesc pe ambele părţi în ulei şi se scot din cratiţă. Ciupercile se spală, se taie felii şi se călesc în aceeaşi cratiţă. Se scot din cratiţă şi se adaugă două linguri de apă peste grăsime, să se formeze un sos.
2. Varza se spală şi se taie solzişori. Merele se curăţă de coajă şi de cotoare şi se taie felii. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se pune jumătate din cantitatea de varză într-o tavă unsă cu ulei şi se adaugă cârnăciorii, ceapa şi cubuleţe de şuncă. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă feliile de ceafă. Se pune apoi restul de varză, ciupercile, usturoiul, roşiile, merele şi dafinul. Peste ele se toarnă sosul din cratiţă.
3. Se bagă tava în cuptorul încins şi se coace aproximativ o oră şi jumătate. Se decorează cu rămurele de măghiran şi se serveşte caldă.
11 ianuarie 2011