Specialitate turcească

Usor
  1. Se spală orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi cu unt.
  2. Orezul se lasă să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se pune într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată şi călită în prealabil, se adaugă ouăle, sare şi piper şi se amestecă bine, până se obţine o compoziţie consistentă şi uşor de modelat.
  3. În alt bol, se pun carnea tocată, ceapa călită, verdeaţa tocată mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se amestecă şi se fac chifteluţe mici.
  4. Chifteluţele de pui se îmbracă în orez şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă să se pătrundă bine şi se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă. Chifteluţele se servesc cu sosul de smântână, amestecat cu fulgi de alune şi zeamă de lămâie. Se ornează cu pătrunjel şi boia dulce.