Spring-roll
1. Se toacă ştevia mărunt şi ceapa solzişori şi se călesc împreună în 50 g de unt topit. Se adaugă făina în ploaie şi se amestecă să nu se prindă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe. Separat se bat cele două ouă şi se toarnă puţin câte puţin peste ştevie. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
2. Verdeţurile se toacă fin. Pe o folie de celofan se întinde un strat de verdeţuri tocate şi deasupra se toarnă şi se întinde cu lingura compoziţia de ştevie. Se presară şi restul de verdeaţă.
3. Se rad brânzeturile, se amestecă cu brânza de vaci pasată şi cu untul, până se obţine o pastă omogenă. Apoi, se întinde şi aceasta peste straturile de verdeaţă. La mijloc, se întind fâşii de somon afumat. Se rulează uşor, se strânge foarte bine, se leagă la capete şi se dă la rece peste noapte.