1. Se spală varza, se scoate cotorul şi se opărește în apă cu sare de lămâie. Se lăsă câteva minute să se înmoaie foile şi apoi se scot în sită să se scurgă.
  2. Într-un bol, se pune carnea tocată, se adaugă ceapa mărunţită şi călită în ulei, mărarul tocat, cimbrul, orezul, sarea, piperul şi oul crud.
  3. Compoziţia se frământă aproximativ 30 de minute, apoi se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
  4. Se pregătesc foile, se umplu cu carne, se rulează şi se aşază în cratiţa tapetată cu ulei şi varză tocată fideluţă. Se pun câteva bucăţele de bacon afumat şi se aranjează sarmalele în spirală. Se acoperă cu un alt strat de varză, bacon şi piureul de roşii. Se adaugă apă, frunze de mărar, piper boabe şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce au fiert, se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc cu smântână.