1. Se prepară mai întâi o maia din jumătate din laptele călduţ, drojdie şi zahăr şi se lasă la dospit.

2. Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, gălbenuşul şi se bat toate spumă. Făina se cerne, se pune într-un vas, se adaugă praful de sare şi amestecul preparat anterior. Apoi se toarnă şi maiaua, restul de lapte şi se amestecă bine cu o lingură din lemn. Se lasă la crescut. După circa jumătate de oră, se mai amestecă o dată.

3. După ce coca a crescut, se încorporează în ea şi stafidele şi caisele tocate mărunt. Apoi, se pune în vasul de copt, tapetat cu margarină, şi se mai lasă o jumătate de oră la crescut. Ca să iasă bine, trebuie ca vasul să aibă pereţii înalţi. Pentru a se obţine forma de stea, se poate folosi carton mai gros îmbrăcat în folie de aluminium sau în hârtie de copt.

4. Se pune cozonacul în cuptorul preîncălzit. Se lasă cam 40 minute, la foc potrivit.

5. Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu migdale sau alune.