Steluţele Olimpului
1. Aluatul pentru foitaj trebuie să fie decongelat, la temperatura camerei. Se pudrează blatul de lucru cu puţină făină şi se întind foile, pe rând. Din fiecare foaie de aluat se taie cu forme de fursecuri steluţe. Se presează puţin centrul fiecărei steluţe, apoi se ung cu gălbenuşul de ou bătut. Se aşază într-o tavă de copt tapetată în prealabil cu unt şi făină şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc iute, cam 10-12 minute, până se umflă şi capătă o nuanţă aurie. Se scot şi se lasă la răcit.
2. Ridichiile se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri.
3. Somonul afumat se taie fâşii subţiri.
4. Pătrunjelul se toacă fin.
5. Se amestecă ridichiile cu somonul şi pătrunjelul, apoi se pune câte o linguriţă de amestec pe fiecare steluţă de foitaj.
6. Se servesc reci sau calde, după preferinţă, ca antreuri la masa festivă.