Stifado

Ai mâncat vreodată stifado? Dacă nu, acum e momentul să încerci şi îl poţi pregăti chiar tu după o  reţetă simplă!

1.    Într-un vas cu pereţi grosi se încinge uleiul si se pune sa se rumeneasca toata carnea taiata cuburi si curaţata de eventualele pieliţe. Apoi, alaturi de carnea rumenita pe toate parţile, se adauga ceapa taiata pestisori.

2.    Dupa ce s-a înmuiat ceapa, se adauga rosiile sau sucul de rosii si 200 ml apa. Apoi, se pune oţetul, usturoiul pisat, chimenul, foile de dafin, sarea, piperul si cimbrul.

3.    Se lasa la fiert acoperit cu capac aproximativ o ora si se scutura vasul din când în când. Între timp, se fierb cartofii simplu în apa cu sare.

4.    Daca s-a fiert carnea, se pun si cartofii si se lasa la fiert înca 5 minute, dupa care se aduce preparatul la masa.