Ştrudel cu dovleac

1. Se curăţă dovleacul de coajă şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă şi se zdrobeşte cu blenderul, se pune untul şi se amestecă până capătă consistenţa unui piure. Se lasă apoi să se răcească.

2. Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură şi se adaugă următoarele ingrediente: oul, sarea, uleiul, untul, iaurtul şi apa. Se amestecă până se obţine o cocă pufoasă, uşor de modelat. Se lasă câteva minute la frigider, împachetată în folie de plastic.

3. După ce s-a răcit, piureul de dovleac se amestecă cu zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat. Între timp, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 ºC şi se tapetează tava cu unt şi cu făină.

4. Se scoate coca de la rece, se întinde cu sucitorul şi se porţionează. Fâşiile de cocă se umplu cu amestecul de dovleac, se rulează şi se lipesc la capete să nu se desfacă. Pentru un aspect plăcut, se ung cu ou bătut şi se bagă la cuptor. După ce s-au scos din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr. Se pot servi cu cremă de iaurt şi mirodenii.