Ştrudel cu pere
Dacă îţi plac deserturile cu fructe, încearcă şi acest ştrudel cu pere delicios. Este o reţetă simplă şi rapidă!
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, se face un gol în mijloc şi se pun restul ingredientelor. Se amestecă până ce se obţine un aluat suplu. Se mai adaugă puţină făină la nevoie. Se frământă aluatul timp de 2 minute şi apoi se loveşte de masă de 100 de ori. După aceea, se frământă din nou 5 minute. Aluatul trebuie să fie elastic, la final. Se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 90 de minute.
2. Pentru umplutură, se curăţă perele de coajă şi seminţe, se taie cuburi şi se pun într-un vas cu suc de lămâie, zahăr şi stafide.
3. În alt vas, se pun biscuiţii pisaţi şi nucile. Aluatul se întinde cât mai subţire, fără a presăra masa cu făină, întorcând foaia de pe o parte pe alta, după fiecare întindere.
4. Tava de copt se unge cu unt, într-o margine a foii se repartizează umplutura de fructe amestecată cu biscuiţi pisaţi şi nuci şi se rulează. Se aşază ruloul în tavă, se unge cu restul untului topit şi se dă la cuptor pentru 50 de minute.