Dulciurile cu mere sunt delicioase. Încearcă şi acest ştrudel demere cu scorţioşoară, după o reţetă simplă.

1. Pentru aluat, se dizolvă zahărul şi sarea în puţină apă şi apoi se amestecă cu făina, uleiul şi restul apei. Se frământă pentru a obţine un aluat omogen, elastic. Se adună într-o bilă, se unge cu ulei, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru o oră.

2. Stafidele se umflă în apă călduţă, merele se taie felii care se pun într-un vas cu zahărul, scorţişoara şi nucile. Se lasă la marinat 30 de minute.

3. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie de circa 30/40 cm. Foaia trebuie să fie aproape transparentă. Se unge cu unt partea care va fi la interior, se aşază merele şi se strânge asemeni unui salam.

4. Se fac găuri cu furculiţa, se unge cu unt şi se pune la copt pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească şi apoi se pudrează cu zahăr.