1. Roşiile se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se taie în sferturi şi se curăţă de partea albă de la codiţe sau, dacă roşiile nu sunt bine coapte, se scoate toată partea tare, din interior. Pe măsură ce se taie, se pun într-o oală de 5-6 l, cu fundul mai gros.

2. Ceapa şi usturoiul curăţate şi spălate se taie în sferturi sau se toacă şi se pun peste roşii. Se adaugă ţelina tăiată cubuleţe şi câteva fire de pătrunjel, de ţelină sau de busuioc, care se spală şi se lasă întregi, pentru a putea fi scoase din supă după ce şi-au lăsat aroma şi roşiile au fiert.

3. Se mai adaugă o ceaşcă de apă, sarea, uleiul, puţin piper şi frunzele de dafin şi se pune oala pe foc. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi după primele clocote se spumează şi se acoperă cu capacul dat pe o parte. Se lasă focul mic şi se fierbe o oră, amestecând din când în când.

4. Roşiile fierte, cu tot cu supă, ceapă şi ţelină fierte, se trec prin strecurătoarea de roşii şi se pasează, astfel încât să se scoată cât mai multă pulpă de roşii şi să se reţină seminţele şi cojile, care se aruncă. Supa obţinută se pune din nou pe foc, să mai scadă puţin, doar 10-15 minute.

5. În borcanele dinainte pregătite (care trebuie să fie foarte bine spălate, uscate şi eventual încălzite în cuptor) se toarnă sucul de roşii. Se ia sucul fierbinte cu polonicul şi se pune câte puţin în fiecare borcan, având grijă să nu crape. Se aromează cu verdeaţă şi se închid borcanele ermetic.

6. Borcanele cu suc se pun la sterilizat într-un vas mai mare, cu apă călduţă. Se completează apoi cu apă până la nivelul capacelor şi se fierbe, la foc mic, 15-20 de minute. Se mai lasă o oră în apa fierbinte, apoi se scot şi se acoperă cu un şervet gros până a doua zi, când se pun în cămară.