Sufle de legume “Arlechin”

70 minute
Usor
  1. Se spală vinetele şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se sărează şi se lasă deoparte, într-un bol, 10 minute.
  2. Se spală dovleceii şi se taie felii potrivite. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în jumătăţi. Roşiile se spală şi se taie rondele mai groase. Cartofii se curăţă şi se taie tot în felii rotunde. Caşcavalul de post se taie şi el felii.
  3. Feliile de vinete se clătesc în ulei, pe ambele părţi, apoi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
  4. Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, se intercalează feliile de caşcaval cu cele de vinete, roşii, cartofi, dovlecei şi ardei. Dacă mai rămân felii de caşcaval, acestea se pun pe deasupra. Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de gust, apoi se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească 10 minute, apoi se serveşte cu frunze de rucola, ca decor.