Sufleu de șalău
- Peștele se spală, se scurge de apă. Creveţii se spală şi ei şi se pun la fiert, în apă cu sare, alături de peşte. După ce s-au fiert, se scot într-o sită şi se asezonează cu un praf de sare.
- Într-un vas, se amestecă bine făina cu laptele, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, apoi se pune la foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă peste peștele tocat și creveţii decorticaţi şi se amestecă bine. Se adaugă ouăle bătute bine și 50 g de unt topit. Se omogenizează totul și se toarnă compoziția obținută într-un vas termorezistent.
- Se fierbe pe baie de abur, timp de 15-20 minute. Între timp, se face un piure din cartofi cu restul de unt, care se pune deasupra amestecului de peşte cu un poş.
- Se dă la cuptor 10 minute, să se rumenească.
din aceeasi categorie