Sufleuri cu rom şi ciocolată
1. Se pregătesc patru vase termorezistente pentru copt, de minim 200 ml capacitate, care se ung cu unt şi se tapetează cu puţin zahăr pudră.
2. Se încălzeşte laptele, apoi se adaugă ciocolata rasă şi 3 linguri de zahăr. Se amestecă până se topeşte tot zahărul, apoi se lasă deoparte să se răcească.
3. Între timp, se bat albuşurile spumă cu 3 linguri de zahăr şi zahărul vanilat. Cuptorul se încălzeşte la maxim.
4. Când crema de ciocolată s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile, smântâna, romul, făina în ploaie şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă în formele dinainte pregătite. Se coace în cuptorul încins, la foc tare, 8-10 minute. După primele 5 minute se reduce focul la potrivit. Se pudrează cu zahăr şi se servesc calde.