- Se curăţă spanacul și salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 2 l de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.
- Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.
- Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească. Se condimentează cu Delikat cu legume.
- Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântâna şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.
Supă-cremă de spanac
Usor