Supă-cremă cu inimioare

1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.

2. Se verifică dacă s-au fiert morcovii şi ţelina, se scot din supă şi se taie în formă de inimioare. Când s-au fiert toate zarzavaturile, se scot cu spumiera într-un bol şi se lasă câteva minute să se răcească.

3. Ceapa şi prazul se aruncă, iar celelalte legume se zdrobesc cu blenderul şi se prepară sub formă de supă cremă.

4. Se potriveşte cu sare şi puţin piper, iar după ce ai pus supa în boluri, se pun deasupra şi legumele tăiate în formă de inimioare. Se ornează cu frunze de praz tocate mărunt şi se serveşte cu crutoane şi un cubuleţ de unt.