1. Se curăţă toate legumele şi zarzavaturile, se trec prin câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare şi puţin ulei de măsline, la foc potrivit şi acoperite cu un capac.

2. Separat, se spală şi se toacă mărarul. Se verifică dacă au fiert legumele şi apoi se scot într-o sită şi se aleg. Ceapa şi ţelina se aruncă, iar restul rămân.

3. Legumele fierte se pasează cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se obţine o supă cremă foarte gustoasă şi se potriveşte cu sare, un praf de piper şi puţin ulei, apoi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.

4. În acest timp, se pregătesc crutoanele, se taie pâinea felii, apoi cubuleţe. Se presară pe deasupra usturoi pisat, apoi se bagă în cuptor să se rumenească. Supa cremă se serveşte cu crutoane şi ornată cu mărar verde tocat mărunt.