Supă cremă de ciuperci cu crutoane

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Toate se înăbuşă în 60 g unt, la foc potrivit, 10-15 minute.

2. Legumele fierte se trec prin sită şi se pasează. Se adaugă făina dizolvată în jumătate pahar cu apă rece. Se pun pe foc, se amestecă să nu se facă cocoloaşe şi se sting cu 1 l apă rece. Se condimentează cu sare, piper şi 2-3 crenguţe de pătrunjel verde. Se lasă să fiarbă 30-40 minute.

3. Se scoate pătrunjelul fiert şi se drege supa cu gălbenuş şi smântână. Se potriveşte la gust cu sare, iar când se serveşte se presară pătrunjel verde tocat.

4. Pentru crutoane se taie franzela cubuleţe şi se prăjeşte în unt. Cine doreşte poate să presare şi caşcaval ras.