Supă-cremă de dovleac cu cimbru

Supa-cremă de dovleac capătă un gust special dacă o condimentezi cu cimbru. Rețeta e gata în numai 40 de minute din 6 ingrediente ieftine. 

1. Se spală dovleacul, se taie capacul şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri speciale. Sâmburii se dau de-o parte iar miezul se pune la fiert în apă cu sare şi puţin unt. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa şi se adaugă în oală împreună cu dovleacul. Se pune un praf de sare şi piper şi se lasă să clocotească aproximativ 40 de minute.
3. Coaja de dovleac nu se aruncă, se spală bine şi se lasă să se scurgă cu gura în jos, pe un prosop absorbant de bucătărie.
4. Se verifică dacă au fiert dovleacul şi ceapa şi apoi se scoate ceapa, care se aruncă, iar dovleacul se pasează cu blenderul şi se amestecă cu untul moale. Piureul de dovleac se subţiază cu zeama în care au fiert. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă şi se poate servi în coajă, ornată cu chimen şi cimbru uscat.