Supă cremă de dovlecei
1. Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi se pun într-o oală de 3 litri. Se pun la fiert la început morcovii, ceapa, ţelina şi pătrunjelul cu sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute.
2. Între timp, se curăţă de coajă dovleceii, se taie rondele şi se pun la fiert peste celelalte legume. Se mai lasă la fiert aproape 20 de minute şi se strecoară, se aruncă ceapa, iar celelalte legume şi roşiile decojite se zdrobesc cu blenderul până capătă consistenţa unei paste. Peste această pastă se pune untul, sarea şi se toarnă zeama în care au fiert, astfel obţinându-se o supă cremă delicioasă de dovlecei care se mai lasă să fiarbă 5 minute la foc potrivit. Dacă doriţi, puteţi să adăugaţi smâ ntâ nă şi un ou, bătute bine ca supa să devină şi mai cremoasă. Se serveşte caldă cu pâine prăjită şi pătrunjel verde.